“Referimi i kërkesës në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut”

15 Qershor 2019

Më 15 Qershor  2019, (e Shtunë), në Hotel ‘’SIRIUS’’ Prishtinë, Qendra Trajnuese për Avokatë, në Kuadër  të Arsimimit të Vazhdueshëm Ligjor  të Obliguar, (AVLO) ka organizuar  seminar me temën: “Referimi i kërkesës në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut”

Numri i avokatëve të pranishëm në këtë seminar ishte:  49

Ligjërues i  këtij seminari ishte, Prof.Dr. Ilirjana Islami, e cila ligjëroj për;

- Konceptin e të Drejtave të Njeriut dhe Zhvillimi i Tyre.

- Traktatet e Aplikueshme dhe Implementimi sipas Kushtetutës tonë, Rast  hipotetik.

- Jurisdiksioni i Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

- Principet e Konventës dhe jurisprudencë e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

- Formulari i Aplikimit për Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Ofruesi i këtij trajnimi është i akredituar dhe orët e këtij trajnimi (4 kredi ) do të numrohën kredi të AVLO-së.

 

<< prapa

KËRKO AVOKAT

 
  • Kryetari Havolli në programin e mengjesit në RTK

    • Share
Shiko të gjitha