Zyra e prokurorit disiplinor

22 Janar 2014

Statuti i Odës së Avokatëve të Kosovës

Neni 93

1) Zyra e Prokurorit Disiplinor inicion, pranon dhe shqyrton çdo fletëparaqitje ndaj avokatëve dhe praktikantëve.

2) Prokurori Disiplinor zgjidhet nga Këshilli Drejtues.

3) Gjatë punës, Zyra e Prokurorit Disiplinor është e pavarur në zhvillimin e procedurës së hetimit sipas Ligjit për Avokatinë, Statutit të OAK, Kodit të Etikës profesionale të Avokatëve dhe Rregullores Disiplinore të OAK.

4) Përbërja e Zyrës së Prokurorit Disiplinor dhe procedura e përzgjedhjes përcaktohen me akt të veçantë.

<< prapa

KËRKO AVOKAT

 
  • Intervista e kryetarit Havolli në emisionin Betimi për Drejtësi në RTK

    • Share
Shiko të gjitha